Идеята е небоядисана част на бронята(черната) да стане с цвета на колата, лачена. http://upload.wikimedia.org/wikipedi...9,_Serdang.jpg
Известие
Collapse
No announcement yet.
Алфа 145-146, тема за общи приказки
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Първоначално публикувано от PEPI-2ALFA Покажи съобщениеИ аз така бях чувал, пробвах на 155-цата, че бяха започнали да избеляват, но не ми се получи. Може в мен да е бил проблема, не знам.
На мен ще ми е за първи път, но не мисля, че ще ги направя по-зле от колкото са в момента.
Първоначално публикувано от pyle Покажи съобщениеИдеята е небоядисана част на бронята(черната) да стане с цвета на колата, лачена. http://upload.wikimedia.org/wikipedi...9,_Serdang.jpg
1. Шкурене, като изреждаш от едра към по фина шкурка, та до водна;
2. Обезмасляваш и после с Пластификатор, както те посъветва колегата _power_;
3. Шприц кит и шкурене с водна шкурка;
4. Боя;
Можеш да използваш трупче или гъба при шкуренето, за да запазиш повърхнините прави. Това с цел отраженията да са ти ОК.
Дали си струва цялото главоболие?
Пресметни материалите, няма ли да е по-изгодно да намериш същият цвят кола на части и да си купиш брони?
Comment
-
-
Първоначално публикувано от Kircho Покажи съобщениеА колко ги нагря преди да се откажеш?166 JTD '02 ; 155 1.9TD BASE MY.95 ; 146 1.6TS Junior '98 - бракувана, продава се на части ; 155 1.8TS SILVERSTONE '94 -продадена
Comment
-
Първоначално публикувано от Alfa145quadrifoglio Покажи съобщениеЗдравейте момци ще ви попитам един може би глупав въпрос. Дали знае някой какъв е размера на болтовете на фабричните джанти на 145 QV ? 4х98 4х100 ли са какви са защото искам да сменявам джантите и предполагам търся същия размер като мойте ?Благодаря предварително наздраве хах
Alfa 145 1.4 T. Spark 97
Fiat Coupe 2.0 16v 96
Comment
-
Бърз въпрос.
Колата винаги ми е харчела масло, по 1л. на 2-3хил км да кажем.
Напоследък обаче при продължително каране по магистрала с 140-150 се появи следния проблем. На моменти зверски изпушва(при разко подаване на газ или изкачване), направо става димна завеса на магистралата. В следващият момент спира и колкото и да я настъпваш и ускоряваш не пуши(поне видимо). След X километра пак го прави. Естествено разхода на масло вече е много по-голям, но то просто се вижда как излиза през ауспуха. До сега не е пушела видимо, въпреки харча на масло. В града масло не пипа, въпреки че се кара без жалене. На място не пуши, при форсиране също.
Дали сепаратора се е запушил с времето и при едно чистене ще се върне към старата "нормална" ситуация или вече неизбежно съм за ремонт?Last edited by DerMeister; d.m.y г., 16:30.Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
Mazda 6 2.3 2005
sigpic
Comment
-
Започвам значи от там. Имаше ли тема за процедурата по разглабяне и чистене, че нещо не намирам, но имам спомен за такава....
П.П. Намерих я:
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=34845Last edited by DerMeister; d.m.y г., 22:51.Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
Mazda 6 2.3 2005
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от DerMeister Покажи съобщениеБърз въпрос.
Колата винаги ми е харчела масло, по 1л. на 2-3хил км да кажем.
Напоследък обаче при продължително каране по магистрала с 140-150 се появи следния проблем. На моменти зверски изпушва(при разко подаване на газ или изкачване), направо става димна завеса на магистралата. В следващият момент спира и колкото и да я настъпваш и ускоряваш не пуши(поне видимо). След X километра пак го прави. Естествено разхода на масло вече е много по-голям, но то просто се вижда как излиза през ауспуха. До сега не е пушела видимо, въпреки харча на масло. В града масло не пипа, въпреки че се кара без жалене. На място не пуши, при форсиране също.
Дали сепаратора се е запушил с времето и при едно чистене ще се върне към старата "нормална" ситуация или вече неизбежно съм за ремонт?На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
Comment
Comment